Press – lehdistötiedoite

Booktori 2018 – Lehdistötiedote  – Vapaa julkaistavaksi

LA 8.7.2018

Booktorin ohjelmistoa päivitettiin viime tingassa.
Lauantaina kello 13 Reijo Mäki & Markku Heikkilä lavalla. Perintenen parivaljakko perinteiseen aikaan perinteisenä päivänä.
Iloisena yllätyksenä kaikille Heli Laaksoselle sattui miellyttävä vahinko järjestäjien eduksi.
“Mul tul kirja vahinkos 1 kk etuajas, ja nyy mää ihmettelen, et mitä tarttis tehrä…
Turkku tulemine o ain hyvä ajatus!”, Heli tuumailee.
Launtaina kello 14 Föriäijä Heikkilä ja Sanamaija Laaksone puliseva suvikuulumisist, mailmanmenost ja upouurest runokirjast Ykköne. Numerosrunokirja Ykköne o aakkosruno Aapise sisarteos. Siin ihmetellä runoilijan silmil numeroi: onk sattuma, et kaikil hirvil o 4 polve, mitä kuulu kääpiöl ja 7 Lumikil ja mitä o ihmisel 3.
Haastattelun jälkeen Heli Laaksonen tavattavissa kirjoineen lavan vieressä teltassa F1.

Booktorin tuotevalikoima laajenee. Tänä vuonna tapahtumassa on tarjolla myös ennätysmäärä keräilyesineitä.

Ainakin puolet kauppiaista laajentaa valikoimaansa painotuotteiden lisäksi erilaisiin retrotuotteisiin ja jopa kristalleihin. Toki tarjolla on mittava määrä sarjakuvia, kirjoja sekä pienpainatteita.

Kauppiaita tapahtumaan on ilmoittautunut hieman toistakymmentä ja tällä hetkellä Booktorissa vapaana vain yksi myyntipaikka. Puutori Blues jatkaa siis päivittäin siitä mihin Booktori loppuu, eli kerrankin Puutorilla on ohjelmaa aamusta iltaan, ja tapahtuman keskelle pääsee todellakin Fölillä. Kokonaisuudessaan uudet lempeät tuulet puhaltavat siis torilla keskiviikosta sunnuntaihin ja jokainen vuosi on juhlavuosi. Nyt 18. kerran.

Booktorin teemana SARJAKUVA


Linja-autojen saapuminen Puutorille vaikuttaa väistämättä myös Booktorin tämänkesäiseen pohjakarttaan. Asfaltoidut alueet ovat bussien käytössä, joten Booktorin teltat sijoitetaan torin kiveysalueelle. Työryhmä näkee asian Monty Pythonin hengessä: “Always Look on the Bright Side of Life”. Asiassa nahdään siis myös positiivisia puolia.
Nyt kirjojen, erilaisten painatteiden ja keräilyesineiden ystävät pääsevät bussilla suoraan torille. Poispäin lähtiessä raskaammatkin kantamukset on helppo heivata lähimmälle bussipysäkille – muutaman metrin päähän.Tilan supistumisen vuoksi kauppiaita on paikalla aavistuksen verran vähemmän, mutta toisaalta nyt on panostettu suurempiiin telttoihin tilan optimoimiseksi. Ilahduttavasti Booktori on muutaman välivuoden jälkeen saanut  jälleen talkoisiin mukaan myös entisiä ja uusia yhteistyökumppaneita.
Tämän vuoden teemana on sarjakuva.
Ohjelmarunkoa vielä hiotaan, mutta vakiopanelisti Reijo Mäki on jo lupautunut paikalle kuten myös tapahtuman luottojuontajammme Markku Heikkilä omassa henkilökohtaisessa persoonassaan. Teeman mukaisesti myös Turun Sarjakuvaseura esittäytyy lauantaina. Luvassa on siis taattua Booktorin ykköslaatua perinteiseen malliin laadusta tinkimättä ja huumoria säästämättä. Lauantaina julkaistaan myös Freakrund von Wettenpoffin esikoisteos ”Englantilaisen keittiön herkut”. Antikvaaristen painotuotteiden lisäksi myynnissä on myös keräilyesineitä ja retrotavaraa kellokorttikoneesta kelanauhuriin. Kävijöillä on mahdollisuus pelata mm. legendaarista ”pong”- peliä niin kauan kunnes joku ostaa pelikokonaisuuden omakseen.
Ohjelmassa myös hupaisa Bookvisa sekä huutokauppa.
Tapahtumaa streamataan osittain myös livenä netissä ja lanseeraamme myös täysin uuden maksuttoman hakupalvelun keräilyn harrastajille.
Booktorin ennakkomyynti alkaa torstaina 12.7. klo 15  ja päättyy sunnuntaina 15.7. Kovan Rahan Kirjapäivään jossa myydään kauppiaiden poistotuotteita todelliseen alennushintaan.
Tapahtumassa on vapaana vielä yksi peruutuspaikka järjestäjien teltassa.
Booktori on kaikille kävijöille avoin ja maksuton koko perheen tapahtuma jolla pyritään elävöittämään muutoin luvattoman hiljaista puutoria.
Päivittäin varsinaisen Booktorin loppuessa WaterLoon terassilla toiminta jatkuu Puutori Bluesin tahdissa.

 


 

 

BpystyLOGO ryhmakuvaJPG

Elakoon

YHTEYSTIEDOT haastatteluihin

 

heseLOGOsmall       otavasmallJPG        vs-logo

SPONwaterL SPONantikva  NUUSKIJAsmallJPG

Advertisement